Vleesboerderij

Op onze vleesboerderij houden we buitenvarkens en luxe vleeskoeien voor kwaliteitsvlees.

We zijn gericht op het vlees, maar dan wel op onze diervriendelijke manier!

Dierwelzijn

Onze boerderij ligt op een prachtige locatie om onze visie op veehouderij en vleeskwaliteit uit te dragen. Op een bijna ouderwetse manier leven de scharrelvarkens hier het hele jaar buiten. Ze wroeten door de modder in de herfst en winter en plonzen in de poel in de zomer. Zeugen met biggen houden we de eerste acht weken in een ruime ‘kraamkamer’ in de stal. De koeien van onze vleesboerderij grazen rustig in de wei. Koeien in de laatste dagen voor de slacht, houden we in de stal, zodat we ze extra kunnen voeren. Worden de dagen korter, dan verhuizen alle koeien naar de stal. Hier hebben ze veel ruimte en een dik strobed.

Werk op de boerderij

Op de boerderij is altijd werk te doen.

Dagelijks werk

Minimaal twee keer per dag worden alle dieren gevoerd en in de stal wordt dagelijks uitgemest en nieuw stro gestrooid.

Seizoenswerk op het land

Dan is er landwerk als ploegen, maaien, mest uitrijden, schudden en hooien, voedermais laten zaaien en oogsten. Ook in de moestuin werken we met de seizoenen mee. Van bemesting, zaaibedden maken tot water geven en oogsten.

Bouwprojecten

Ook zijn er altijd wel bouw- of ontwikkelprojecten. De omheiningen van weitjes moeten worden geplaatst bijvoorbeeld. Toen we hier begonnen hebben we een nieuwe loods gebouwd en de inrichting van de oude (melk)koeienstal geheel gestript en opnieuw ingericht voor vleesvee. Begin 2020 hebben de melkstal verbouwd tot slagerij. Dat was een hele fijne stap, want nu kunnen we al onze producten hier op onze vleesboerderij verwerken en verkopen. In 2021 zijn we dan weer druk met het verbouwen van een loods tot stal voor de koeien en hun jongvee waar we mee fokken. Ook kwamen er nieuwe kraamhokken voor zeugen en hun biggen. Begin 2022 is het oude kippenhok aan vervanging toe en later in het jaar komt er een kapschuur zodat stro en machines onder dak kunnen staan en zo langer mee gaan.

Kortom, het werk bij een boerderij is nooit af. Gelukkig vinden we dat niet erg en genieten we elke dag van de dieren en ons bedrijf.