Boer Robert

De boer en boerin

Achtergrond

Drijvende kracht achter Kloosterboerderij Van Buuren is boer Robert van Buuren. Een dierenman in hart en nieren, met een passie voor koeien en varkens, én altijd zoekend naar de beste vleeskwaliteit. Hij studeerde veevoeding aan Wageningen Universiteit en werkte daarnaast zowel bij een vleesveeboerderij als in diverse slachthuizen. Na zijn studie was hij werkzaam in het veevoer.

Ook zijn vrouw Mirjam van Buuren – Dieleman helpt mee in het bedrijf. Zij studeerde eveneens aan Wageningen Universiteit, maar dan Bos- en Natuurbeheer. Zij werkte bij een gemeente op het gebied van duurzaamheid en communicatie.

De passie

Als hobby had boer Robert al een aantal jaren enkele Belgisch Witblauwe vleeskoeien. Later kwam daar ook een Nederlands Landvarken bij. Het was toen een bijna uitgestorven ras en we vonden het een veel te mooi varken om te laten uitsterven. Dit varken bleek namelijk een heel ‘sociaal’ dier te zijn met goede moedereigenschappen en met een superieure vleeskwaliteit! Mirjam bracht vervolgens wat kipjes in, en had als hobby al jaren een moestuin. Nu we hier ook groenten uit kunnen verkopen en anderen blij kunnen maken met smaakvolle groenten is het nóg leuker. Alles bij elkaar was nu de ‘boerderij’ compleet!

De droom

Robert wilde al heel lang een echt boerenbedrijf met boerderijwinkel. Nu was de tijd rijp om deze samen met zijn vrouw Mirjam en zoons Koen en Lucas te kunnen waarmaken. In 2018 verhuisden we naar de boerderij waar we nu wonen en werken aan onze droom: Kloosterboerderij Van Buuren! Onze scharrelvleesboerderij staat open voor bezoekers, schoolklassen etc. Wil je meer informatie of een rondleiding, neem dan even contact met ons op, zodat we de tijd voor je kunnen nemen. We laten je graag zien hoe we werken en vertellen met trots ons verhaal.

Boer Robert met koe