Veelgestelde vragen

Welke producten in je pakket zitten, hangt af van het pakket dat je hebt gekozen. Bij elk pakket in de webshop staat wat er in zit. De verhoudingen komen overeen met het vlees van het dier. Een koe zit niet helemaal vol met biefstuk of gehakt, maar heeft ook schenkel en stoofvlees. In totaal krijg je natuurlijk wel het aantal kilo’s dat je betaalt, en het luxe pakket bevat uiteraard meer luxe vlees dan het voordeelpakket. De producten worden zo snel mogelijk na het uitbenen in porties voor 2 of 4 personen gevacumeerd. Of op gewicht, van 250 of 500 gram bijvoorbeeld. Enkele producten, zoals bijvoorbeeld een rollade, zijn zwaarder.

Het vlees is vacuum verpakt. U kunt het vers (gekoeld) bestellen wanneer we net geslacht hebben. Bevroren vlees bestellen kan ook. Na het vacumeren vriezen wij  vlees zo snel mogelijk in.

Onze runderen zijn Belgisch Witblauwe koeien. Dat is een ras met slagerskwaliteit vlees. Het is smaakvol, relatief mager en vooral heerlijk mals. Dit soort runderen zijn duur in aanschaf. Ook de spermarietjes om de koeien mee te insemineren zijn duur. Daarnaast voeren wij een optimaal rantsoen voor een zo hoog mogelijke vleeskwaliteit. Tenslotte zorgen we dat er niet teveel dieren in de stal staan (in de winter) en dat ze voldoende ruimte hebben in de wei ( in de zomer). Dit zijn allemaal keuzes die de kwaliteit ten goede komen, maar die niet gratis zijn. Dit vertaalt zich in een hogere kostprijs en dus ook een hogere consumentenprijs.

Onze Nederlandse Landvarkens lopen altijd buiten. Daardoor groeien ze langzamer, terwijl ze wel net zo veel voer eten als varkens die binnen leven. Daarnaast laten we dit voer speciaal samenstellen, met extra vitaminen voor de weerstand. Dit s uiteraard duurder dan een “standaardbrok”. De dieren binnen hebben buiten ongeveer 20x zo veel ruimte als een varken buiten. Elke vierkante meter kost uiteraard geld. Dat geldt ook voor de huisvesting en stro.  Tenslotte is onze manier van varkens houden veel arbeidsintensiever. We kiezen hiervoor omdat we willen dat de dieren het goed hebben en gezond blijven. Dat zorgt tegelijk voor de beste vleeeskwaliteit. De kostprijs is daardoor wel hoger, en de prijs die u bij ons betaalt uiteindelijk dus ook.

Sommige stukjes vlees zijn populairder dan andere, en een varken heeft ook maar twee achterhammen en geen tien. We proberen een ruime voorraad aan te houden. Wanneer de voorraad terugloopt, is het weer tijd om te slachten. Vlak daarvoor kan iets niet meer voorradig zijn. Zoekt u iets, wat u niet kunt vinden op de website, neem dan contact met ons op, dan kijken we hoe we u kunnen helpen.

Uiteraard! Het makkelijkste is wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief (onderaan de homepage). U ontvangt dan elke 2-3 weken een mailtje met nieuwtjes. Hierin staan ook altijd de eerstvolgende data waarop we vers vlees hebben. Of bel ons, mail ons of laat uw gegevens achter op het formulier en we laten het weten wanneer we weer vers vlees hebben.

Al ons rundvlees en varkensvlees komt van onze eigen dieren. De varkens zijn allemaal op onze boerderij geboren en opgegroeid.

De koeien komen deels uit eigen fok, maar niet volledig, dan komen we tekort. Deels kopen we  daarom jonge dieren aan, die daarna op ons eigen bedrijf verder opgroeien. Of we kopen ‘magere koeien’, die we verder slachtrijp maken. Zo kunnen we altijd aan de vraag voldoen. Uiteraard zijn dit dieren van dezelfde rassen en kwaliteit als dieren die we zelf hebben gefokt.

Kippenvlees komt van Betsy’s Beter Leven Kip uit Groesbeek.

Jazeker! We vinden het geweldig als u interesse heeft in onze boerderij en de dieren wilt zien. Tijdens onze openingstijden; woensdagmiddag, vrijdag en zaterdag mag u vrij rondkijken op onze boerderij. Neem ook gerust (klein)kinderen mee naar onze boerderij. Zij vinden het meestal heel leuk om bij te dieren te kijken. Ook kunnen ze lekker spelen in het zand, op de schommel etc (op eigen risico). Maakt u er een uitje van? U mag bij ons ook gewoon picknicken. Als u wilt hebben we heerlijke biologische sapjes en biologische ijsjes om het feest compleet te maken.

Ons vlees wordt geslacht door het slachthuis in Druten. Daarna beent Robert het vlees zelf uit in onze slagerij op de boerderij. Hij snijdt het in porties en verwerkt hij het tot diverse producten.

In de webshop kun je kiezen hoeveel je van een product wilt. Wanneer het gaat om lapjes, zijn deze niet altijd even groot. We snijden immers alles met de hand en een koe heeft geen standaard maten. Houd daarom rekening met een afwijking van het gekozen gewicht van max 10%. Je ontvangt bij bestelling een indicatie van de prijs. Bij het ophalen of afleveren krijg je de factuur die op het uiteindelijke preciese gewicht is bepaald.

Momenteel niet, wegens onvoldoende bezorgsnelheid bij de pakketdiensten.

We hopen snel een goede bezorgpartner te vinden. Daarna geldt onderstaande weer.

Ja! We kunnen ook landelijk vlees verzenden. De kosten voor verzamelen, verpakking en verzending zijn hoog. We vragen hiervoor een bijdrage van €9,95. Een pakket weegt maximaal 20 kilo. Past uw bestelling niet in 1 pakket, dan nemen wij de kosten van het extra pakket voor onze rekening. De verzendkosten blijven voor u €9,95.

Hoe werkt dit?

U plaatst een bestelling en kiest voor “thuisbezorging”. U kiest voor betaling via IDeal .

Wij nemen contact op over de bezorgdag.

Vervolgens verzamelen we uw producten en wegen alles.

We verpakken alles in een milieuvriendelijke, geïsoleerde doos met dito koelelementen.

We brengen het pakket op de afgesproken dag naar het verzamelpunt van de pakketdienst van DHL of PostNL.

De koeriersdienst brengt het de volgende dag bij u thuis of desgewenst bij een servicepunt. Meestal is dat tussen 10.00-18.00. U ontvangt uw producten dan in principe bevroren. Eventueel kan (een deel) vers verzonden worden.

Kiest u voor Afhalen? Dan wegen we alle producten na het verzamelen en draaien we de kassabon uit.

Een lapje vlees is nooit precies even groot of zwaar. De prijs in de bestelling is daarom een indicatie van wat uw bestelling kost. Bij het afrekenen bij afhalen krijgt u de kassabon waarop precies de gewichten en de prijzen van uw vlees staan. Dit is het te betalen bedrag. Met het plaatsen van uw bestelling gaat u akkoord met deze werkwijze.

U kunt erop vertrouwen dat wij ons uiterste best doen om zoveel mogelijk de gewichten en het totaalbedrag van uw bestelling te benaderen.

Woensdagmiddag 13-18u

Vrijdag 9-18u

Zaterdag 9-16u

Tijdens onze openingstijden kunt u ook vrij rondkijken op onze boerderij. Kunt u niet komen tijdens onze openingstijden, dan maken we gewoon een afhaalafspraak wanneer u uw vlees bij ons kunt ophalen. Geen probleem! Neem in dat geval even contact met ons op.