Slagerij op onze boerderij

Ambachtelijk slager

Op ons erf hebben wij onze eigen slagerij. Nadat de dieren bij het slachthuis in Druten zijn geslacht, komen ze weer thuis. Robert beent de karkassen uit en snijdt het tot prachtig rundvlees en varkensvlees, dat we ter plekke in de boerderijwinkel verkopen. Bij ons koopt u uw rundvlees en varkensvlees rechtstreeks bij de boer. Het uitbenen en snijden is een ambacht dat Robert als zestienjarige jongen al leerde. Kom vooral langs in onze boerderijwinkel als u wilt zien hoe het rundvlees en varkensvlees verwerkt wordt.

Dry aged vlees en gedroogde hammen uit eigen slagerij

In de slagerij staan twee klimaatkasten.  Het rundvlees laten we, zonder verdere behandeling, zeker 4 weken rijpen. Dit noemen we ook dry agen. Dit geeft een hele krachtige smaak. De structuur wordt door het rijpen ontzettend zacht. Een echte delicatesse!

In de andere kast hangt gezouten varkensvlees; hammen en coppa’s, geweldige charcuterie! Die laten we, afhankelijk van de grootte van de stukken, zeker 3 maanden drogen. Dit geeft een hele krachtige smaak. Een echte delicatesse!

Menu