Slagerij vlakbij Druten

Ambachtelijk slager Horssen

Vlakbij Druten vind je onze Kloosterboerderij van Buuren. Wij hebben buitenvarkens en luxe vleeskoeien, die we houden voor het vlees. Aan de stal, hebben we ook onze eigen slagerij gebouwd. Nadat de dieren bij het slachthuis in Druten zijn geslacht, komen ze weer thuis. Robert is naast boer, ook slager. Dat is een unieke combinatie, en het voordeel voor u is, dat we de zorg voor de dieren, ook kunnen voortzetten in de verwerking van het vlees. De hoogste kwaliteit vlees bieden, van dieren met een goed leven, dát is ons doel.

We benen de karkassen uit en snijden het tot prachtig rundvlees en varkensvlees. Bij ons koopt u uw rundvlees en varkensvlees rechtstreeks bij de boer. Kom vooral langs in onze boerderijwinkel als u wilt zien hoe het rundvlees en varkensvlees verwerkt wordt. Elke vrijdagochtend (soms op een andere dag) maken we vers varkensvlees klaar, en ongeveer elke twee weken maken we vers rundvlees klaar. Het vlees komt altijd van onze eigen dieren.

Dry aged vlees en gedroogde hammen uit eigen slagerij

In de slagerij staan twee klimaatkasten.  Het rundvlees laten we, zonder verdere behandeling, zeker 4 weken rijpen. Dit noemen we ook dry agen. Dit geeft een hele krachtige smaak. De structuur wordt door het rijpen ontzettend zacht. Een echte delicatesse!

In de andere kast hangt gezouten varkensvlees; hammen en coppa’s, geweldige charcuterie! Die laten we, afhankelijk van de grootte van de stukken, zeker 3 maanden drogen. Dit geeft een hele krachtige smaak. Een echte delicatesse!

Assortiment van onze slagerij

Welke producten u  nog meer vindt in onze slagerij?

Onbewerkt rundvlees en varkensvlees. Dat zijn bijvoorbeeld biefstukjes en stoofvlees, luxe cote de boeuf of , altijd goed – rundergehakt. Of van het varken bijvoorbeeld filetlapjes, procureur aan een stuk of speklappen.

Daarnaast maken we ook bewerkte producten. Hierbij kunt u denken aan verse worst, burgers, spiesjes, slavinken of hooibaaltjes – biefstukrolletjes met bacon en kaas.

Kant en klaarproducten voor een makkelijke maaltijd maken we ook zelf. Van kant en klare hachee , rendang en erwtensoep, tot gebraden gehaktballetjes.

Tenslotte vindt u bij ons heerlijke vleeswaren. Bacon, beenham, licht gezouten runderrookvlees of filet americain, en natuurlijk de gedroogde hammen (coppa, nootham en rauwe ham).

Barbecue

Houdt u van barbecuën? Naast bbq worstjes en burgers, hebben we prachtige stukken luxe vlees. Tomahawk, picanha, longhaas, maar ook skirt steak en spinnekop vindt u bij ons. Het dry aged vlees is natuurlijk een paradepaardje. Van het varken hebben we gemarineerde speklappen en sateetjes, en natuurlijk ook procureur of schouder voor uw pulled pork en buikspek aan een stuk voor burnt ends en allerhande andere recepten. Om uw vlees nog meer smaak te geven, kunt u kiezen voor de specerijen en saus van Noskos. Mooi gerookt zeezout in diverse smaken? Dat maken we zelf en verkopen we. Heerlijk op puur vlees van de barbecue of kamado.

Streekproducten

Streekproducten? Heerlijke biologische sappen uit Winssen, biertjes uit Druten en Beneden Leeuwen, wijn uit Horssen. We hebben fijne streekproducten die ons assortiment mooi aanvullen.

Openingstijden

Woensdag 13.00-18.00

Vrijdag 9.00-18.00

Zaterdag 9.00-16.00

Kloosterweg 31 in Horssen