Boerderijwinkel Horssen – Maas en Waal

boerderijwinkel Horssen

Boerderijwinkel Maas en Waal

Koop bij de boer, kijk op de boerderij, verras u over het assortiment in onze slagerij en proef de kwaliteit van vlees van dieren die een goed leven hebben gehad!

Onze boerderijwinkel van Kloosterboerderij van Buuren, vindt u in Horssen, Maas en Waal. Dat is vlakbij Druten, Wijchen, Nijmegen en Tiel. Wij zijn boer én slager en combineren deze passies op ons bedrijf. Daarom heeft onze boerderij een eigen, open slagerij in onze beorderijwinkel.

De dieren van onze boerderij, laten we slachten in Druten. Daarna komen de karkassen terug in onze boerderijwinkel. Robert van Buuren is slager en beent het vlees zelf ambachtelijk uit en maken lapjes, gehakt, worst etc. Zo hebben we zelf (bijna) het hele proces in eigen hand en kunnen we de kwaliteit bieden die we graag willen.

In onze boerderijwinkel vindt u rundvlees, varkensvlees en kip. Ook verkopen we vleeswaren, eieren, honing en in het seizoen groenten uit onze moestuin.

U kunt uw vlees van de boer online bestellen en uw bestelling afhalen of laten thuisbezorgen, of u kunt gewoon in onze  boerderijwinkel komen shoppen.

Rundvlees

Het rundvlees in onze boerderijwinkel komt van onze eigen Belgisch Witblauwe koeien, die een geweldige vleeskwaliteit bieden. In de zomer grazen ze in de wei, in de winter hebben ze een ruime stal. Kuilgras en mais komen van onze eigen grond of uit de buurt.

Varkensvlees

Het varkensvlees van onze vleesboerderij komt van onze buitenvarkens. Dit zijn Nederlandse Landvarkens, een sterk, oud ras. Zij lopen het hele jaar door buiten, groeien langzamer en daardoor zit het vlees bomvol smaak.

Kip

Het kippenvlees is Betsy’s Kip en komt van Scharrelboerderij De Plack in Groesbeek. Het is Beter Leven Kip, van kippen die meer ruimte hebben, naar buiten kunnen, een dag en nachtritme hebben, langer leven en geen antiobiotica krijgen toegediend. Hele lekkere kip!

Eieren

Naast boerderijvlees verkopen we ook eieren van onze eigen vrije uitloopkippen en van biologische melk- en kippenhouderij Kalisvaart uit Horssen.

Groenten

Wist u dat we ook groenten telen? In de zomer vindt u in onze boerderijwinkel ook groenten uit onze moestuin.

Honing

We verkopen ook heerlijke Dijkhoning van Frank Becker uit Maasbommel.

 

Zo kunt u bij ons terecht voor allerlei lekkers van eigen erf of van dichtbij.

Rondkijken op de boerderij

Tijdens onze openingstijden mag u altijd rondkijken op onze boerderij. Doe dat vooral, zodat u ziet hoe wij boeren!

Onze openingstijden zijn:

Woensdag 13-18u

Vrijdag 9-18u

Zaterdag 9-17u

U vindt onze boerderijwinkel en slagerij aan Kloosterweg 31 in Horssen (Gelderland) vlakbij Druten. Nóg een leuke boerderijwinkel? Ga naar Landwinkel De Zandroos in Afferden. Een prachtige sfeervolle winkel met verse groenten, fruit uit eigen boomgaard, cadeautjes, kaas en ons vlees in de vriezer. Handig als onze winkel niet open is. U kunt er ook heerlijk lunchen.

Boerderijvlees kopen bij de boer, dat is lokaal, diervriendelijk, ambachtelijk en lekker!