BBQ & Bierbrouwers op de Boerderij

Op zaterdagmiddag van 13.00-16.00 is het extra leuk op onze Kloosterboerderij.

Dan komen de BBQ en Bierbrouwers op de Boerderij!

We hebben een aantal bevlogen pitmasters die allerlei lekkere stukken vlees grillen op hun keramische BBQ’s. Van worstjes en burgers tot burnt ends. Iedereen is van harte welkom te komen kijken. De heren staan voor je klaar om al je barbecue vragen te beantwoorden. Welke bbq past bij mij? Wanneer gebruik ik kolen of briketten? En welke soort dan? Wat is een flambadou?

Ondertussen geniet je van een broodje vlees van de grill. Koop je lunch deze zaterdag bij ons op de boerderij.

En niet te vergeten, de lokale Bierbrouwers “Heeren van Druten” en “Swambacchus” zijn er ook. Hoe werkt dat nou, bierbrouwen. Wat is het verschil tussen de verschillende soorten en wanneer drink je wat? De heren vertellen enthousiast over hun vak. Hun biertjes zijn uiteraard te koop deze middag. NB. We schenken overigens geen bier.

Wil je nog meer? Dan koop je een VIP ticket! Je gaat dan met Robert de slagerij in, volgt een workshop meatballs en je krijgt een broodje vlees van de grill! Kijk hieronder voor de info.

VIP BBQ programma 13.00-14.00

Koop voor €10 een VIP kaartje en krijg in een uur het volgende programma:

13.00 In de slagerij

Slager Robert laat je zien welke delen waar in het varken zitten. Hij beent een procureur en varkensschouder uit. Van beide soorten kun je pulled pork maken. Je ziet meteen het verschil tussen de vleessoorten. Uiteraard kun je al je vragen stellen over vlees. Bijvoorbeeld: Hoe herken je een goede kwaliteit vlees? Waar zit wat?

13.30 Workshop

Je gaat, in de slagerij,  zelf moinkballs maken met pitmaster Jeffrey. Rond 14u gaan ze buiten op de bbq.

14:00 Go Grill!

Buiten  staan enkele pitmasters met hun keramische barbecues. Een van de pitmasters maakt pulled pork klaar. Zo zie je meteen hoe het verschil in vlees tot uiting komt op de barbecue. Hebben ze een andere bereidingswijze?En je kunt de pitmasters natuurlijk alles vragen over het bereiden van verschillende vleessoorten. Van spareribs tot cote de boeuf, de heren hebben ruime ervaring. Na het proeven van de moinkballs ben je uiteraard van harte welkom om langer te blijven op de boerderij. Ga eens kijken bij de bierbrouwers uit Druten en Beneden Leeuwen, kijk rond op de boerderij zodat je weet waar het vlees in onze boerderijwinkel vandaan komt.

Uiteraard staan we ook voor je klaar wanneer je lekker vlees wilt kopen, vleesrubs van Noskos of langzaam gerookt zeezout in diverse varianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan