Moestuingeluk –
Soms heb je van die dagen, dat je je al voorbereidt op een wisselvallige dag met wind en regen. Die waren er namelijk genoeg de laatste tijd.
Pas geleden stond er even tijd voor de moestuin op de planning. Bij regen kon ik de kas in, bij droog weer buiten.
Het werd dat laatste. Wat een geluk, zacht weer, af en toe een zonnetje en redelijk beschut tegen de flinke wind. Mest verdelen. Nóg steeds ja, maar, nu is wel bijna alles gedaan. En ook nog steeds pollen hardnekkig gras uitsteken.
En dan kom je ineens die verloren rij pastinaak tegen. Dáár was ie dus. Zeker 8 joekels van pastinaken. Geweldig! Schatgraven in eigen tuin, zo ervaar ik dat. Ook nog wat schorseneren. En bij inspectie van de bessenstruiken, constateren dat ze de winter overleefd hebben: knopjes te zien! Als een kind zo blij. Dat noemen we moestuingeluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan