Kuilgras is een belangrijk onderdeel van het rantsoen van de koeien. Het geeft structuur en zorgt voor een goede werking van de pens. Een koe móet herkauwen om het voer goed te verteren. Kuilgras geef je omdat het goed werkt om op te herkauwen.
Zoogkoeien krijgen heel veel kuilgras. Ze eten wel bijna 20kg per dag! Daarnaast krijgen ze een beetje kuilmais en brok.
De koeien in de fase voor het slachten krijgen het kuilgras alleen voor de penswerking. Zij eten een rantsoen met veel meer koolhydraten en eiwitten. Zo krijgen ze dat fijne randje vet en malsheid in het vlees.
kuilgras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan