Hoogste tijd voor een update over de bijen van @beckerbommel in onze bloemenweide.
Door de hoeveelheid bloemen, is er enorm veel voedsel aanwezig voor de bijen. En omdat de bijenkast in het veld staat, is er weinig energie nodig voor de vlieguren. Er kwamen zo steeds meer bijen. Er is een prachtig honingraat gebouwd. Die geur en smaak zijn zo intens, heerlijk.
Maar, met zoveel bijen werd een wel beetje krap! De koningin leek bijna te gaan zwermen met haar bijenvolk. Ojee!
Toen heeft Frank daarom een extra kast erop geplaatst, in de hoop dat de bijen zouden blijven en hier honing zouden gaan maken.
Helaas, anderhalve week later zijn ze toch gevlogen, het volk is gaan zwermen, wij zijn het kwijt.
Wat nu te doen? Na overleg met een andere imker, heeft Frank @beckerbommel nu de cel met deze koningin opengemaakt. En hopen maar dat deze koningin goed eitjes gaat leggen en het volk aan het werk gaat met de nectar uit o.a. de zonnebloemen die beginnen te bloeien.
Weer twee weken later, blijkt dat de koningin daadwerkelijk eitjes heeft gelegd! De zonnebloemen staan nu geweldig te bloeien, dus is er nectar genoeg voor de bijen. Met een beetje geluk gaat het volk hard aan het werk en wie weet kan er dan toch nog honing geoogst worden van ons bloemenveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan