Het eerste gras van dit jaar is binnen.

Na de koude meimaand, droogde het snel op en kon het eerste weiland gemaaid worden, een week later het tweede.

Na het maaien, schudden we het gras een aantal dagen, zodat er lucht in komt en de zon er op kan schijnen. Zo droogt het snel. We hebben het meeste gras laten inpakken als “kuilgras”. Dat gras bevat nog iets vocht, en is rijk aan voedingsstoffen. De rollen worden met plastic ingewikkeld om het goed te conserveren. Het is een mooie wintervoeding voor de koeien die komende winter op stal staan.

Een gedeelte van het gras hebben we nog langer laten drogen. Als het helemaal droog is, wordt het hooi. Kurkdroog moet het zijn, om de kans op ‘broei’ te voorkomen. (Dan wordt het zo heet, dat het in de brand kan vliegen!). De hooipakjes hoeven niet in plastic gewikkeld te worden. We slaan ze op in een loods op de boerderij.

We hebben met deze oogst alvast een mooi deel van de wintervoorraad binnen.

hooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan