Deze week hadden we de eerste flinke vorst. Dat betekende dat we ‘s ochtends eerst het ijs van de waterbakken moesten openbreken, zodat de varkens weer konden drinken. Voor het eerst dit jaar! Extra stro hadden ze al, dus in de hokken is het goed te doen.
In tegenstelling tot stalvarkens, moeten onze buitenvarkens tegen alle weersomstandigheden kunnen.
We hebben daarom varkens van een sterk oud ras (de zeugen Nederlands Landvarken, die kruisen we tot ‘vleesvarkens’ Landvarken×Duroc -Deens). Onze varkens hebben meer haar, wat meer spek, en sterke poten.
Ook zijn ze, na de kraamperiode, hun hele leven buiten. Ze wennen op deze manier vanzelf aan de seizoenen.
Zo komen ze prima de winter door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu