Het is tijd voor nieuwe varkenshutten. Langzaam maar zeker krijgen we meer varkens op onze boerderij. Die varkens slapen allemaal in hutten die op de wei staan. (Nou ja, wei… van een graswei maken ze binnen een week een modderpoel…). Nu we meer dieren krijgen, wordt het tijd voor extra huisvesting.

De hutten komen uit Engeland, waar ze varkens bijna altijd buiten houden, en werden bij ons als bouwpakket afgeleverd. Na twee dagen knutselen en sleutelen, staan drie grote en drie kleinere hutten netjes in elkaar. De grote hutten zijn voor de grootste mestvarkens, de kleine hutten voor de zeugen. Voorlopig staan ze netjes op een, nu nog, mooie groene wei bij onze scharrelboerderij in Horssen (Maas en Waal).

filmpje varkenshut plaatsen

varkenshut
Robert sleutelt de varkenshut in elkaar
varkenshut op naar de wei
Met de shovel gaat de varkenshut naar de wei

 

Weer een klus geklaard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan