Het is tijd voor nieuwe varkenshutten. Langzaam maar zeker krijgen we meer varkens op onze boerderij. Die varkens slapen allemaal in hutten die op de wei staan. (Nou ja, wei… van een graswei maken ze binnen een week een modderpoel…). Nu we meer dieren krijgen, wordt het tijd voor extra huisvesting.

De hutten komen uit Engeland, waar ze varkens bijna altijd buiten houden, en werden bij ons als bouwpakket afgeleverd. Na twee dagen knutselen en sleutelen, staan drie grote en drie kleinere hutten netjes in elkaar. De grote hutten zijn voor de grootste mestvarkens, de kleine hutten voor de zeugen. Voorlopig staan ze netjes op een, nu nog, mooie groene wei bij onze scharrelboerderij in Horssen (Maas en Waal).

filmpje varkenshut plaatsen

varkenshut

Robert sleutelt de varkenshut in elkaar

varkenshut op naar de wei

Met de shovel gaat de varkenshut naar de wei

 

Weer een klus geklaard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu