De nieuwe stal inrichting is klaar.

Deze zomer is flink gewerkt aan de oude ligboxenstal op ons erf. Aan de buitenkant was van de zomer al te zien dat het asbestdak vervangen is door nieuwe golfplaten, en dat de zonnepanelen geplaatst zijn. Daarna was ook de binnenkant aan de beurt. Gierkelders zijn gedempt, oude roosters voor melkkoeien verwijderd en elders hergebruikt, veel puin is afgevoerd, hekwerken zijn vervangen…

asbest saneren

stieren in de stal

stieren in de stal

 

Vervolgens is de vloer weer vlak gemaakt, beton gestort en stevige hekwerken geplaatst. Er zijn nu mooie ruime hokken met hellingvloer (voor de ingewijden) waar onze dikbil koeien en stieren de ruimte hebben om te overwinteren. De stal was precies op tijd klaar, de stieren zijn het laatste weekend van oktober naar binnen verhuisd, net als het jongvee. Ook voor de zeugen met biggen zijn enkele kraamhokken. Wanneer de biggen weer gespeend worden, verhuizen zij en de zeug weer naar buiten.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu