Wat een hitte was het de afgelopen tijd. Voor van alles was het te droog, maar om te hooien was het perfect.

Op dag 1 wordt het gras gemaaid. Daarna wordt een dag of 5 het hooi geschud, zodat er lucht en zon in komt. Zo droogt het mooi op. Daarna is het hooidag. Aan het eind van de ochtend ging Robert schudden en wiersen (of induinen, het op rijen leggen van het hooi).

Daarna kwam de loonwerker met de pakkenpersmachine om hooipakjes te maken. ‘s Avonds moesten alle pakken op de platte wagen achter de tractor, om ze daarna in de stal op te stapelen. Om 23.15 zaten alle 313 pakken mooi opgestapeld in de stal. Het was weer een mooie dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu