Even een kijkje in de stal waar de runderen staan in de winter. We hebben hier zoogkoeien (die dit jaar weer een kalf krijgen), koeien en stieren die we ‘afmesten’ (zodat ze het lekkerste vlees geven als ze worden geslacht) en kalfjes en pinken (koeien van een jaar). Een deel verhuist in het voorjaar naar de wei.

In de stal hebben ruime hokken en het grootste gedeelte van de hokken hebben een potstal-nieuwe stijl. De dieren hebben een ligbed op stro en een uitloop naar de voergang. De vloer loopt af naar het voeren. Alle mest en gier loopt dus af naar een kant. Die kant mesten we uit. Het ligbed krijgt minstens om de dag vers stro.
Deze stallen zijn goed voor de dieren omdat ze kunnen lopen en zacht kunnen liggen. De nok van de stal hebben we verhoogd voor extra frisse lucht in de stal.
.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu